Unikátnost Chicory vychází přímo z použité suroviny a jejích znovu objevených, zdraví prospěšných vlastností. Vysoký obsah inulinu dělá z kořene čekanky v zásadě superpotravinu. Tradiční nápoj, který byl pevnou součástí jídelníčku našich babiček, se navrátil v novém hávu a s novou přidanou hodnotou.
Nápoje z čekanky jsou velmi oblíbenou alternativou kávových nápojů. Čekanka je tělu prospěšná rostlina, která podporuje trávení. K přípravě čekankové kávy se využívá drcený pražený kořen čekanky. Pražením kořene zkaramelizují obsažené cukry a vznikne kávové aroma i barva. Na rozdíl od kávy neobsahuje kofein a je tak vhodná pro děti i kojící matky.
Celá řada kaváren a bister zařazuje do své nabídky právě kávovinové nápoje v podobě Chicoricina, Chicory Latté a dalších originálních alternativ k běžné kávě. Chicory geniálně propojuje tradici a moderní svět díky neotřelé chuti a širokému spektru využití napříč všemi segmenty.