Ochranné nápoje

Při práci v horku dochází v důsledku termoregulačních pochodů v organismu ke ztrátám tekutin a solí zejména pocením a dýcháním. Tyto ztráty jsou závislé na výši fyzické námahy, na použitém oděvu a na klimatických podmínkách, které jsou charakterizovány teplotou, rychlostí proudění vzduchu a relativní vlhkostí. Ochranný nápoj Vitamaxima Strong doplňuje zpět potřebné minerály a látky, které pomáhají udržovat organismus v kondici.

Ochranné nápoje mají za úkol dodat tělu zpět tekutiny a minerály ztracené v průběhu pracovní doby. Jsou určeny především pro provozy, kde je vyšší zátěž organismu teplem (případně zimou) nebo není možné pravidelně doplňovat tekutiny – slévárny, prádelny, montážní linky apod.

Vitamaxima ochranné nápoje

Ochranný nápoj

  • Neobsahuje více než 6,5% hmotnosti cukru
  • Obsahuje minerální látky
  • Může obsahovat přidané vitamíny

Legislativa

Povinnost podávat zaměstnancům na pracovišti ochranné nápoje vychází z nařízení vlády a směrnic týkajících se BOZP. Pokud na pracovišti přicházejí zaměstnanci vlivem pracovních podmínek (pocením a výparem) během 8hodinové pracovní doby o 70% tekutin a minerálních látek (1,25 litrů), je zaměstnavatel povinen zajistit patřičný přísun tekutin. Pro jednotlivé třídy druhů práce jsou určeny parametry, především teplota na pracovišti, od které je nutné podávat ochranné nápoje (např. dělníci v těžkém průmyslu 26 °C, administrativní pracovníci 34 °C ). Nařízení řeší i práci v nízkých teplotách, zaměstnancům se poskytuje teplý nápoj v množství alespoň půl litru za osmihodinovou směnu.

Právní zdroje týkající se ochranných nápojů

Zákon č. 262/2006 Sb., Zákon zákoník práce Zákon č. 309/2006 Sb., o zajištění dalších podmínek bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Zákon č. 361/2007 Sb. Nařízení vlády, kterým se stanoví podmínky ochrany zdraví při práci 361/2007Sb <b>Z uvedených důvodů je ochranný nápoj daňově uznatelný náklad!</b>

Příklad výpočtu množství ochranného nápoje

  • Zaměstnanec pracuje jako obsluha poloautomatických strojů, jeho práce je zařazena do třídy IIIa, v konkrétní den bylo na pracovišti 25 °C.
  • Rozpětí ve °C pro třídu práce IIIa je podle tabulky 20 až 29 °C, rozdíl 9 °C
  • Náhrada tekutin pro uvedené rozpětí je 0,9 až 2,8 litrů, rozdíl 1,9 litrů
  • 1,9 : 9 = 0,21 litr/1 °C
  • 25 - 20 = 5 °C
  • Náhrada tekutin za osmihodinovou směnu = 0,21 x 5 = 1,05 + 0,9 = 1,95 litrů = 2 litry.

Nápojové technologie

Nabízíme nejen kávu, ale můžeme pro Vaší kanceláře připravit také technologie na filtrovanou vodu nebo limonády v perlivém či neperlivém provedení. Jednoduchá obsluha, velké množství různých příchutí limonád a džusů z našeho sortimentu. To je pohodlné řešení, které Vám můžeme nabídnout pro Vaše zaměstance.

Vitamaxima Strong - slabá mineralizace

  • Vitamaxima Strong s příchutí Grep - dodaná hodnota mineralizace: 210 mg/ l
  • Vitamaxima Strong s příchutí Jablko - dodaná hodnota mineralizace: 210 mg/l
  • Vitamaxima Strong s příchutí Pomeranč - dodaná hodnota mineralizace: 210 mg/l
  • Vitamaxima Strong s příchutí Pomeranč - dodaná hodnota mineralizace: 210 mg/l
  • Vitamaxima Strong s příchutí Malina - dodaná hodnota mineralizace: 210 mg/l

Kontaktujte nás

Kontakty

Libor Vymyslický
National Sales Manager Food Service
+420 725 483 024 libor.vymyslickyagfoods.eu
Martina Košťálová
Vedoucí zákaznického centra
+420 800 627 653 martina.kostalovaagfoods.eu
Petr Kocina
Jihočeský kraj (TA, PI, ST, PT, CK, CB)
+420 602 222 813 petr.kocinaagfoods.eu
Antonín Klenot
Plzeňský, Středočeský kraj (PJ, PM, BE, PB, RO, KT, DO, KL)
+420 724 614 810 antonin.klenotagfoods.eu
Linda Čížková
Praha 5,6,7
+420 771 291 657 linda.cizkovaagfoods.eu
Milena Wannerová
Praha 1,3,8,9
+420 771 291 662 milena.wannerovaagfoods.eu
Luboš Havlice
Ústecký kraj (TP, LT, MO, LN, CV, ME)
+420 728 426 555 lubos.havliceagfoods.eu
Tomáš Valo
Liberecký, Ústecký kraj (LB, CL, JN, DC, UL, SM)
+420 724 614 835 tomas.valoagfoods.eu
Milan Havlík
Středočeský kraj (KO, KH, BN, JC, MB, NB, PY)
+420 724 614 809 milan.havlikagfoods.eu
Štěpán Holenda
Kraj Vysočina (ZR, TR, JI, PE, JH)
+420 728 933 756 stepan.holendaagfoods.eu
Josef Kaválek
Královéhradecký, Pardubický ( RK, PU, UO)
+420 724 614 804 josef.kavalekagfoods.eu
Martin Boháček
Karlovarský, Plzeňský, Středočeský (KV, CH, SO, TC, KT, PS, TA, RA)
+420 606 405 324 martin.bohacekagfoods.eu
Barbora Kaválková
Královéhradecký (HK, NA, TU)
+420 771 291 669 barbora.kavalkovaagfoods.eu
Vít Odstrčil
Královéhradecký (HK, NA, TU)
+420 771 291 673 vit.odstrcilagfoods.eu
Daniel Procházka
Vysočina, Pardubický kraj (SY, CR, HB, SU, OC)
+420 724 614 806 daniel.prochazkaagfoods.eu
Marek Bačík
Jihomoravský, Zlínský kraj (BV, HO, ZL, UH, KM)
+420 724 614 800 marek.bacikagfoods.eu
David Bačík
Jihomoravský, Zlínský kraj (BV, HO, ZL, UH, KM)
+420 724 614 801 david.bacikagfoods.eu
Petr Ptáček
Moravskoslezský kraj (OV, KA, OP, BR, JE)
+420 602 796 690 petr.ptacekagfoods.eu
Jana Drápelová
Jihomoravský, Olomoucký kraj (BM, BI, BK, ZN, VY)
+420 606 692 295 jana.drapelovaagfoods.eu
David Kekel
Zlínský kraj (BV, HO, ZL, UH, KM)
+420 771 235 590 david.kekelagfoods.eu
Roman Havel
Key Account Manager
+420 606 618 704 roman.havelagfoods.eu
Lukáš Nachtmann
Key Account Manager, Morava
+420 724 614 802 lukas.nachtmannagfoods.eu