(Group head) Skupinová hlava je zařízení, ve kterém se voda protlačuje přes kávovou sedlinu, která se nachází v portafiltru, při ideální teplotě a tlaku, aby se vytvořilo vyvážené espresso.
Hlava skupiny však nerozvádí vodu rovnoměrně přes kávovou sedlinu, pokud nejsou ze sítka filtru skupiny vyčištěny zbytky kávy.
1. KROK – VLOŽTE ZASLEPOVACÍ KOŠ DO PORTAFILTRU
2. KROK – POMOCÍ DÁVKOVAČE PŘIDEJTE DO PORTAFILTRU 3 GRAMY URNEX CAFIZA
( 1 ODMĚRKA = 1,5 GRAMU)
3. KROK – VLOŽTE PORTAFILTR DO (SKUPINOVÉ) HLAVY
4. KROK – AKTIVUJTE VARNÝ CYKLUS NA 10 SEKUND. POTÉ CYKLUS ZASTAVTE A TENTO KROK OPAKUJTE PĚTKRÁT.
5. KROK – VYJMĚTE PORTAFILTR Z HLAVY A AKTIVUJTE VARNÝ CYKLUS. OPLÁCHNĚTE PORTAFILTR PROUDEM VODY Z HLAVY.
6. KROK – VLOŽTE PORTAFILTR I SE ZASLEPENÝM KOŠEM DO SKUPINOVÉ HLAVY BEZ PŘIDÁNÍ ČISTÍHO PROSTŘEDKU.
AKTIVUJTE VARNÝ CYKLUS NA 10 SEKUND. POTÉ CYKLUS ZASTAVTE A TENTO KROK OPAKUJTE PĚTKRÁT.
7. KROK - VYJMĚTE ZASLEPOVACÍ KOŠ Z PORTAFILTRU.
8. KROK – VLOŽTE STANDARDNÍ KOŠ NA PORTAFILTR.
9. KROK – UVAŘTE ŠÁLEK ESPRESSA A VYLEJTE HO, ABYSTE SE UJISTILI, ŽE V NĚM NEZŮSTALY ŽÁDNÉ ZBYTKY.