Průvodce čištěním kávového systému

Obsah obrázku interiér, fotoaparát

Popis byl vytvořen automaticky

(Group head) Skupinová hlava je zařízení, ve kterém se voda protlačuje přes kávovou sedlinu, která se nachází v portafiltru, při ideální teplotě a tlaku, aby se vytvořilo vyvážené espresso.

Hlava skupiny však nerozvádí vodu rovnoměrně přes kávovou sedlinu, pokud nejsou ze sítka filtru skupiny vyčištěny zbytky kávy.

1. KROK – VLOŽTE ZASLEPOVACÍ KOŠ DO PORTAFILTRU

Obsah obrázku interiér, osoba

Popis byl vytvořen automaticky

2. KROK – POMOCÍ DÁVKOVAČE PŘIDEJTE DO PORTAFILTRU 3 GRAMY URNEX CAFIZA

( 1 ODMĚRKA = 1,5 GRAMU)

Obsah obrázku osoba, stříbrná, ovládací panel

Popis byl vytvořen automaticky

3. KROK – VLOŽTE PORTAFILTR DO (SKUPINOVÉ) HLAVY

Obsah obrázku interiér, stříbrná, ovládací panel

Popis byl vytvořen automaticky

4. KROK – AKTIVUJTE VARNÝ CYKLUS NA 10 SEKUND. POTÉ CYKLUS ZASTAVTE A TENTO KROK OPAKUJTE PĚTKRÁT.

Obsah obrázku osoba, ruka, fotoaparát, ovládací panel

Popis byl vytvořen automaticky

5. KROK – VYJMĚTE PORTAFILTR Z HLAVY A AKTIVUJTE VARNÝ CYKLUS. OPLÁCHNĚTE PORTAFILTR PROUDEM VODY Z HLAVY.

Obsah obrázku interiér, osoba, kuchyňské nádobí, ruka

Popis byl vytvořen automaticky

6. KROK – VLOŽTE PORTAFILTR I SE ZASLEPENÝM KOŠEM DO SKUPINOVÉ HLAVY BEZ PŘIDÁNÍ ČISTÍHO PROSTŘEDKU.

AKTIVUJTE VARNÝ CYKLUS NA 10 SEKUND. POTÉ CYKLUS ZASTAVTE A TENTO KROK OPAKUJTE PĚTKRÁT.

Obsah obrázku osoba, ovládací panel

Popis byl vytvořen automaticky

7. KROK  - VYJMĚTE ZASLEPOVACÍ KOŠ Z PORTAFILTRU.

Obsah obrázku osoba, interiér, trouba, dávání

Popis byl vytvořen automaticky

8. KROK – VLOŽTE STANDARDNÍ KOŠ NA PORTAFILTR.

Obsah obrázku osoba, interiér, tác, dávání

Popis byl vytvořen automaticky

9. KROK – UVAŘTE ŠÁLEK ESPRESSA A VYLEJTE HO, ABYSTE SE UJISTILI, ŽE V NĚM NEZŮSTALY ŽÁDNÉ ZBYTKY.

Obsah obrázku interiér, kuchyňské spotřebiče

Popis byl vytvořen automaticky